ALMANYA 'da Mesleki Denklik Hizmetleri

Sağlık Alanı dahil bütün Meslek Alanlarında Denklik Hizmeti verilmektedir

Denklik Nedir :

Mezun olduğunuz okul, oradan aldığınız diploma veya Meslek lisesi ,16.Madde kalfalık, ön lisans ve lisans diplomalarındaki   mesleğinizin; Almanya eğitim sistemindeki karşılığı veya eşdeğeridir. Denklik başvurusu sırasında; elimizde bulunan çeşitli hizmet içi sertifikaları, yurt içi ve dışındaki deneyimlerinizle ilgili belgelerin de eklenmesinde yarar vardır. Eksik görülen konularda belgelendirme hizmeti verilmektedir.

Denklik yasası yaklaşık 450 mesleği kapsıyor. Bunlar arasında, meslek eğitimi gerektiren; aşçılık, gastronomi, marangozluk, elektrik, elektronik teknisyenliği, tesisatçılık, mekanik, mekatronik, kaynakçı, oto mekanik teknisyenliği, fırıncılık, kuaförlük gibi meslekler bulunuyor. Bunun yanı sıra yasa; doktor, veteriner, hasta bakıcı, avukat veya mali müşavirlerin de diplomalarının tanınmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Başvuru tarihinden itibaren süreç, genel olarak kesin olmamak üzere  7-8 ay içinde tamamlanıyor bu süreç tamamen ALMANYA daki kurumların yoğunluğuna göre değişir. Denklik işlemi tamamlanmadan kabul edilmeden danışanlara iş bulma sürecine başlanmıyor.

Firmamıza sadece denklik başvurusu talep eden bireylere yaş sınırlaması belirlemiyoruz. Bireyler denklik işlemlerinden sonra firmamıza iş bulunmasını talep ederse yaş sınırlamamız 50 yaştır.

Nasıl denklik alırım?

Mesleki yeterliliğinizi tanıtmak istiyorsanız, başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun için Almanya’daki referans mesleği ve Almanya’da nerede çalışmak istediğinizi bilmeniz gerekmektedir. Denklik başvurusunda kabul edilen belgeler aşağıdaki gibidir.

Denklik başvurusunda aranan şartlar :

  • Meslek diploması
  • Meb Kalfalık belgesi (16.Maddeye istinaden alınanlar)
  • Ön lisans ve lisans diplomaları 
  • Diplomalara ait transkriptler
  • Mesleklerine ait iş tecrübeleri veya referans mektupları 

Sıkça Sorulan Sorular

Denklik Başvurunun kabul edilmesi durumunda ne oluyor?

Diplomanın denkleştirilmesi, o kişinin Almanya’da kendi mesleğinde çalışabileceği anlamına geliyor ancak diplomanın denkleştirilmesi oturma izni alınmasını sağlamıyor veya iş bulma garantisi vermiyor.

Diplomaların tanınması için yapılan başvuru, diploma denkliğinin sağlanacağı anlamına gelmiyor. Diploma denkliği sağlanamazsa, yani; diplomanız tanınmadı ise, şu nedenlerden dolayı diplomanızı tanıyamadık ya da belirli eğitimlerden geçmeniz gerekiyor diye bir bilgi verilecektir. Bu şartlarda kısmi denklik işlemi yapılarak, iş ve  oturum izinleri veriliyor ve kişilerin eksik görülen eğitimlerini kendi inisiyatifi ile tamamlamaları yoluna gidiliyor. 

Başvuru tarihinden itibaren süreç, genel olarak  en az 8-9 ay içinde tamamlanıyor. Bu süreç tamamen ALMANYA daki kurumların yoğunluğuna göre değişmektedir 

.Firmamıza sadece denklik başvurusu talep eden bireylere yaş sınırlaması belirlemiyoruz. Denklik işlemlerinden sonra firmamıza iş bulunmasını talep ederse yaş sınırlamamız 55 yaştır.

Meslek diploması, MEB Kalfalık (16.Maddeye istinaden alınanlar .)Ön lisans ve lisans diplomaları ve diplomalara ait transkriptler, iş tecrübesi

Evet Var. denklik işlemlerinde eksik olan eğitim veya mesleki belgeniz varsa kendi tecrübelerimize dayanarak tamamlayıcı online belgelendirme hizmetimizle yardımcı olunmaktadır.

Evet . Denklik işlemlerimize başlamadan önce sizleri ve kurumumuzu hukuki acıdan güvence altına almak için hizmet sözleşmesi yapıyoruz

Başka Sorularınız mı var ? bizimle iletişim kurunuz